2012. január 12., csütörtök

Bátorfi Andrea fotó-grafikái a FUGÁ-ban

Fotó: Haris László
Elsöprő - Passion for Change címen mutatja be fotó-grafikáit és fotóanimációs filmjét Bátorfi Andrea a budapesti FUGA Budapesti Építészeti Központ péntektől látogatható kiállításán.
A Magyar Fotográfusok Házával közösen szervezett tárlat felmutatja a művészre jellemző műfaji sokszínűséget, így Bátorfi Andrea legfrissebb fotó-grafikái mellett az állóképeiből animált új filmmel is bemutatkozik - áll a kiállítás ajánlójában.
    

 A fotóművész speciális eljárással létrehozott állóképein a kézzelfogható valóság szilárdnak tűnő struktúrái szétbomlásának folyamatát vizsgálja. "Videófilmjében egy elsöprő erő hatására a szemünk láttára elevenedik meg a változás e folyamata, és jut el egy új kezdet ígéretét sugalló térbe" - fogalmaz az ajánló.
    
Bátorfi Andrea sokszoros expozíciójú fényképekből álló sorozatait Magyarország vizes élőhelyein, a Kis-Balatonnál és a vácrátóti arborétumban készítette. Ezeken a fotókon a mozgásban lévő víz felületén a természeti elemek egymásra rétegzett, áttetsző tükröződései az állandó átalakulás és a feloldódás érzetét keltik.
    
A Kedd Animációs Stúdióban, Fekti Balázs animátor közreműködésével készült filmben a változást elindító és véghez vivő erő mutatja meg magát, amely hatalmasan hömpölyög a látszat felszíne alatt. Bolcsó Bálint filmhez komponált zenéje a természetben található vízhangok megmunkált rétegeinek és egy barokk zenei töredéknek a dinamikus egymásba olvadása nyomán bontakozik ki. 

A FUGÁ-ban díjtalanul megtekinthető, Elsöprő című kiállítás kurátora Jerger Krisztina. A tárlat záró eseményeként február 12-én Gergye Krisztián performanszát láthatja a közönség.

MTI

Nincsenek megjegyzések: