2012. január 12., csütörtök

Bátorfi Andrea fotó-grafikái a FUGÁ-ban

Fotó: Haris László
Elsöprő - Passion for Change címen mutatja be fotó-grafikáit és fotóanimációs filmjét Bátorfi Andrea a budapesti FUGA Budapesti Építészeti Központ péntektől látogatható kiállításán.

Horgász és Vadász Napok Kecskeméten

A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban két héten át tartó szakmai, művészeti és gasztronómiai rendezvénysorozat programjában szerepel kiállítás, börze és vetélkedő is.

Az öreg hölgy látogatása - Bemutató Békéscsabán

Fodor Zsóka (b) Claire Zachanassian és Tege Antal a tanár szerepében játszik Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiájának 2012. január 11-i próbáján a Békés Megyei Jókai Színházban. A darabot Kovács Frigyes rendezésében 2012. január 13-án mutatják be. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

2012. január 11., szerda

Szarvasgomba ünnep Gödöllőn

A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése, illetve egy egész napos színes családi program biztosítása a legfőbb célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba fesztiválnak.

Banánszüret Nyíregyházán

Különleges látványban volt része a Nyíregyházi Állatpark látogatóinak az elmúlt napokban, ugyanis a park banán erdejének szüretelésének lehettek szemtanúi.

Feldolgozás alatt - Grafikák a Csernus-hagyatékból

Csernus Tibor Kossuth-díjas festő nyolcvan grafikáját, pasztell és akvarell képét állítja ki Feldolgozás alatt - grafikák a Csernus-hagyatékból címmel a Kogart Ház csütörtöktől.

Tízéves a Szegedi Pinceszínház

Fennállásának tizedik évfordulóját ingyenes esttel ünnepli szerdán a Szegedi Pinceszínház, amely a jubileum alkalmából májusig tartó különleges előadássorozattal is várja a közönséget.

2012. január 10., kedd

A dzsungel könyve Pécsett

Jelenet a darabból, középen Nagy András a gyermek Maugli szerepében. A Pécsi Nemzeti Színházban mutatják be január 13-án Kipling regényéből Dés László, Geszti Péter és Békés Pál által írt A dzsungel könyve című musicalt, a Pécsi Balett táncművészeinek közreműködésével. A darabot Böhm György Jászai-díjas rendezésében láthatja a közönség. A január 12-i nyilvános főpróbán a hallássérülteknek jeltolmács segíti a darab megértését.   
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc


Állandó interaktív játszótér nyílik Győrben

Elkészült a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ épülete, az Európában egyedülálló tematikájú tudományos játszótér március 14-én nyitja meg kapuit a közönség előtt.

Mustrával ünnepel a Kolibri Színház


Hatnapos előadás-sorozattal kedveskedik nézőinek 20. születésnapja alkalmából  a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A január 9-14-ig tartó Ünnepi Mustra során 21 darabot mutatnak be, külföldi társulatokkal kiegészülve.